A padlófűtés előnyei

A padlófűtés legfontosabb előnyei

A padlófűtési rendszerek számos előnnyel járnak. Magas komfort érzetet biztosítanak, amikor mezítláb járkálunk a padlón,  emellett nagyobb teret kapunk a helyiségekben, mivel nincs radiátor, amely a falon plusz helyet foglalna el, valamint a fűtési technológiák fejlődésének köszönhetően költséghatékonyak is. Remek megoldás lehet az ingatlanok korszerűsítésére, ebben a cikkünkben bemutatjuk a padlófűtés legfontosabb előnyeit!

1.Egyenletes hőeloszlás

A padlófűtéses rendszerrel ellátott otthonok érezhetően komfortosabbak. A padlófűtés és egyenletes hőeloszlást biztosít a helyiségben. A padlóról kiáramló hő felfelé terjed, így nincsenek hideg vagy meleg sávok a térben. A hagyományos radiátorokkal ellentétben, amelyek miatt a helyiséget időnként hűvösnek, máskor pedig túl melegnek érezhetjük, a padlófűtés nem melegszik túl.

2.Energiahatékonyság

A padlófűtés alacsonyabb hőmérsékleten is hatékonyan működik, így kevesebb energiát használ, mint a hagyományos fűtési rendszerek, ez pedig hosszú távon jelentős energiamegtakarítást eredményezhet. Kimutatták, hogy a padlófűtés sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos radiátorok, hatékonyságuknak köszönhetően pedig az energiaszámlák jelentősen csökkennek. 

3.Egészségesebb belső klíma

A padlófűtési rendszerek sokkal biztonságosabbak és higiénikusabbak, mint a radiátorok. Ez annak köszönhető, hogy a padlószinten magas a nedvesség és a páratartalom, ami ideális táptalajt teremt a csúszómászók és a poratkák számára. A padlófűtésre való átállás drasztikusan javítja a higiéniát, és szinte teljesen kiküszöböli a poratkákat. Mivel a padlófűtés minimálisra csökkenti a porfelkavaródást és a levegő mozgását, javíthatja a beltéri levegő minőségét és csökkentheti az allergiás reakciókat.

4.Térkihasználás és esztétika

A padlófűtés nem foglal el plusz helyet a helyiségben, így nincsenek látható radiátorok vagy más fűtési egységek. Ez lehetőséget ad a bútorok szabadabb elrendezésére és esztétikailag is előnyös lehet, hiszen a rendszer maga kvázi láthatatlan. 

5.Alacsony üzemeltetési költségek

A közhiedelemmel ellentétben egy egész házra kiterjedő padlófűtés üzemeltetése olcsóbb, mint a hagyományos radiátoroké és központi fűtési rendszereké. Ennek oka az emelkedő gázárakban rejlik. E mellett a padlófűtés kombinálható napelemes rendszerrel vagy hőszivattyúval is, amely hosszútávon szintén hozzájárul a költségek minimalizálásához.

6.Minden padlóburkolattal működik

A padlófűtés megadja a szabadságot, hogy otthonunkat úgy alakítsuk ki, ahogyan szeretnénk, kihasználva az összes fal- és padló felületet. Emellett szabadon választhatunk, hogy milyen padlótípust szeretnénk, mivel a padlófűtés mindenféle padlóburkolattal – mint például laminált, fa, csempe, kő, szőnyeg és még sok más – jól működik.

7.Biztonság és kényelem

A padlófűtés mellett többé nem kell aggódni az éles élek vagy a radiátorok forró felületei miatt, amikor fiatalabb családtagok is a házban tartózkodnak. A fűtési rendszer biztonságosan “el van rejtve” az útból.  

8.Gyors és egyszerű telepítés

Legyen szó akár új, akár meglévő ingatlanról, felújításról, a padlófűtés telepítése egyszerű és gyors megoldást jelent. A telepítést követően szinte azonnal járható.

Legyen szó új vagy meglévő épületről, felújításról, segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

Ajánlatkérés
close slider