Hogyan telepítik a purhab szigetelést a szakemberek?

Ha te is purhab szigetelésben gondolkozol, nem árt tudni, hogy mi ennek a szigetelési módnak a menete.

Összeszedtük a legfontosabb dolgokat:

A megfelelő eszköz

Mi az ECO360-nál a Graco Reactor poliuretán habszóró berendezésekkel dolgozunk, melyet a képen is látsz. Ez egy amerikai gyártó terméke, amely rendkívül komoly karbantartást igényel. Kollégáink minden munka végeztével a teljes szóró berendezést darabjaira szedik és tisztítják azért, hogy a következő alkalommal is 100%-os hatékonysággal tudjon dolgozni az eszköz. Így a megfelelő minőségű purhab szigetelés alapkövetelménye a minőségi eszköz.

Helyszíni feltételek

Mivel legtöbbször olyan helyen dolgozunk, ahol nem a hétköznapi életünket éljük, így nagyon fontos, hogy a helyszín, azaz a szigetelendő terület por és szennyeződés mentes legyen, hiszen a purhab tiszta felületre tapad jól, így nagyon fontos, hogy a munkaterület megfelelően elő legyen készítve, így érhető el a legjobb szigetelő hatás. Ellenkező esetben a purhab nem tapad megfelelően, mely a szigetelés minőségét és élettartamát csökkenti. Emellett fontos, hogy minimum 10-15 Celsius fok hőmérséklet legyen. A nyílászárókat és egyéb olyan felületeket, melyeket nem szeretnénk purhabbal bevonni, azokat előre fóliával, papírlappal leragasztjuk.

A szigetelőanyag előkészítése, fújása

A kétkomponensű anyagot megfelelő hőmérsékletre melegítjük a berendezés segítségével, majd ha ez megtörtént utána tudjuk elkezdeni az anyag felhordását a felületre. Kollégáink a tömlők segítségével (mely a mi esetünkben minimum 30m) az épület megfelelő helységében elkezdik a purhabot felfújni az előre megbeszélt vastagságban. Ez a munka a terület nagyságától és a szigetelés vastagságától függően 1-2 nap (családi házak esetében a legtöbbször is maximum 1 nap, várhatóan 4-10 óra). Mivel az anyag gyorsan szárad, így a munka végeztével van lehetőség az esetleges hibákat, nagyobb “duzzanatokat” korrigálni.

Ha a területet megfelelően készítettük elő, akkor végül már csak a takarófóliákat kell leszedni, koszra, egyéb szemétre, vagy kellemetlenségre nem kell számítani. Kollégáink minden esetben tisztán és rendezetten hagyják maguk után a területet.

Ajánlatkérés
close slider