Hova ajánlott a purhab szigetelés?

Egy korábbi cikkünkben már összeszedtük a szórt purhab szigetelés előnyeit és hátrányait, így most már bizonyára te is tudod, hogy igazán szeretjük ezt a szigetelési formát, mert gyorsan telepíthető, hézag és hőhídmentesen szigetel, páraáteresztő, kedvező árú és környezetbarát szigetelő anyag, melyet minden épület szigetelésénél rendkívül jól lehet alkalmazni.

Konkrét példákat hoztunk most, hogy egyes ingatlan típusoknál, milyen esetekben lehet alkalmazni.

Családi házak

Mindannyian szeretnénk otthonunkat a lehető legoptimálisabb feltételek mellett fenntartani, így kiemelten fontos, hogy milyen szigetelést választunk, hogy több 10 évig gondtalanul élvezhessük annak minden előnyét. A szigetelés az egyik ilyen eszköz amivel biztosíthatjuk az energiahatékonyságát otthonunknak.

Milyen esetekben használható családi házaknál a szórt purhab szigetelés?

Födém szigetelés: ebben az esetben a teljes födémre fújják fel a kollégák a purhabot, így teljesen lezárva a felfelé szálló meleg levegő útját. Tartós és gazdaságos, utólag is bármikor kivitelezhető.

Tetőtér szigetelés: hő, hang és nedvesség ellen is szigetel, így védi az épület állagát, megvéd a penészedéstől. Építkezés során és utólag is bármikor elvégezhető.

Lapostető: a zárt cellás purhab szigetelés lapostetők esetén is használható. Lépésálló, vízzáró réteg, néhány cm vastagon. Meglévő szigetelés is javítható vele, rés és szakadás mentesen.
A purhab tökéletesen tapad: fa, fém, műanyag, üveg, osb és még számos anyagra, így felhasználása rendkívül széleskörű

A fentiek szintén igazak minden melléképületre, garázsra, tárolóra és bármilyen magán építményre.

 

Ipari épületek, csarnokok

Számos ipari épületen probléma a nem szakszerű lapostető szigetelés, melynek következményeként az épület ázik, és hőmegtartása gyenge. A zártcellás purhab szigetelés kiváló megoldást kínál csarnokok víz és hőszigetelésére lapos, de bármilyen fémlemez tető esetén is.

Nyitott cellás purhab szigeteléssel az ipari épületek hőszigetelése gyorsan és olcsón megoldható. Cégünk akár egyszerre több géppel is tud dolgozni, így nem jelent gondot több ezer négyzetméter szigetelése sem, akár néhány nap alatt.

Ajánlatkérés
close slider