Tévhitek a falfűtésről

A falfűtés és hűtés egy innovatív és hatékony módszer a helyiségek fűtésére vagy hűtésére, de körülötte számos tévhit és félreértés él. Fontos ezeket tisztázni annak érdekében, hogy megfelelő információk birtokában dönthessünk arról, hogy ez a technológia megfelelő-e  számunkra.

 

“A falfűtés és hűtés csak a falat fűti vagy hűti.”

Valójában a falfűtés és hűtés rendszerei nem csak a falat érintik, hanem a falban elhelyezett panelek vagy csövek révén a teljes helyiséget képesek befűteni vagy lehűteni. A falfelület csak az energia leadásának vagy felvételének egyik pontja. A falfűtés működéséről korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

 

“A falfűtés és hűtés drága és nehezen karbantartható.”

Bár az első telepítés költséges lehet, hosszú távon az energiamegtakarítás és az alacsonyabb karbantartási igények miatt a falfűtés és hűtés költséghatékony megoldást biztosít. A modern rendszerek általában kevés karbantartást igényelnek.

 

“A falfűtés és hűtés csak hideg padlóknál vagy falaknál hatékony.”

Ellentétben a hagyományos fűtési rendszerekkel, a falfűtés és hűtés rendszerének hatékonysága független a padló vagy a fal hőmérsékletétől. Akár hideg, akár meleg falaknál is hatékonyan működhet.

 

“A falfűtés és hűtés lassan reagál a hőmérséklet-változásokra.”

A modern falfűtés és hűtési rendszerek gyorsan reagálnak a hőmérséklet változásaira. Az infravörös technológia révén gyorsan tudnak melegíteni vagy lehűteni, így azonnal reagálnak a kívánt hőmérsékletre.

 

“A falfűtés csak fűtésre használható.”

A falfűtési és hűtési ugyanúgy képesek fűteni és hűteni is. A változó hőmérsékletű vízzel vagy a megfelelő technológiával a rendszer hűtő módban is működhet, így nyáron is kellemes klímát teremthet a helyiségben.

 

“A falfűtés és hűtés nem alkalmazható meglévő épületekben.”

Bár az új építésű házakban könnyebb beépíteni a falfűtést és hűtést, utólagosan is telepíthetők már meglévő épületekbe. Felújítás, telepítés során érdemes lehet hőszivattyúval, napelemes rendszerrel, vagy más fűtési rendszerekkel is kombinálni, mint a padló– vagy a mennyezet fűtés.

 

“A falfűtés és hűtés kárt okozhat a falburkolatban.”

A megfelelő tervezés és telepítés révén a falfűtés és hűtés rendszerei nem okoznak kárt a falburkolatban. A modern technológiák és anyagok használatával minimalizálhatók az esetleges problémák, viszont a falra felszerelhető polcokkal, képekkel érdemes óvatosnak lenni a falba épített rendszer miatt. 

A falfűtés és hűtési rendszerek számos előnnyel rendelkeznek, és hatékony megoldást jelenthetnek a helyiségek fűtésére vagy hűtésére. Azonban fontos megérteni és eloszlatni a tévhiteket, hogy megalapozott döntést tudjunk hozni a rendszer telepítésével vagy használatával kapcsolatban. Legyen szó új építésű vagy meglévő épületről, a megfelelő tervezés és telepítés szakemberek segítségével lehetővé teszi a falfűtés és hűtés hatékony és zökkenőmentes működését. Szakértő csapatunk készséggel segít a tervezéstől a telepítésig mindenben.

Ajánlatkérés
close slider